fbpx
Сьогодні
16:21 06 Бер 2022

Допомога ЄС Україні не включатиме фінансування поставок винищувачів, - голова Євроради

English version here

Президент Європейської Ради Шарль Мішель заявив, що військова допомога ЄС Україні не включатиме фінансування поставок винищувачів.

Про це він розповів в інтерв'ю кільком європейським виданням, включно з Le Journal du Dimanchе.

"У рамках Європейського фонду з підтримки миру було мобілізовано 500 мільйонів євро – 450 на летальне озброєння та 50 мільйонів на нелетальну допомогу, Це вперше, коли ми активували його (фонд) для доставки летальної військової техніки. Але ці європейські кошти не будуть спрямовані на фінансування доставки в Україну бойових літаків", – сказав Мішель.

Він додав, що поставки зброї в Україну не означають, що Європейський Союз воює з Росією.

"Війну розпочала Росія проти України, дружньої країни, дуже близької до ЄС. Тому ми підтримуємо Україну на всіх рівнях", – сказав глава Європейської ради.

"З Росією, незважаючи на трагічну ситуацію, яку ми переживаємо, ми залишили наші канали зв'язку відкритими, навіть якщо це залишається складним, крихким і засмучуючим", – додав Мішель.

Довідка

Президент України Володимир Зеленський закликав країни НАТО створити заборонену для польотів зону над Україною або принаймні постачати Україні винищувачі.

Поки ці заклики у НАТО відкидають.

Тим часом у неділю Держсекретар США Ентоні Блінкен підтвердив, що США шукають способи швидко поповнити запаси польських винищувачів, аби Польща могла надати Україні свої бойові літаки.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: