fbpx
Сьогодні
08:27 06 Бер 2022

Денисенко: Загарбникам не вдалося прорватися із Балаклії на Дніпропетровщину

English version here

Харків вночі продовжували обстрілювати, а спроба прориву з Балаклії в Харківській області на Дніпропетровську область росіянам не вдалася

Про це заявив радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко.

Він зазначив, що "ніч пройшла відносно, наскільки це можна говорити, спокійно. Були обстріли в Харкові.

Відносний позитив, шо росіяни сьогодні спробували зробити прорив у Балаклії в сторону Дніпропетровщини, але їх зупинили. Розбита колона російської техніки".

Денисенко повідомив, що на Сумщині також відбувалися бої – розбита відносно невелика колона загарбників.

"Ми за оперативними данимим розуміємо, що росіяни хочуть прорватися з однієї сторони – зі сторони Лубен, це Полтавська область, з іншої сторони – це Канівська ГЕС.

Ситуація в Києві в цю ніч була відносно спокійна. Але на підступах до Києва стоїть величезна армада російської техніки. Ірпінь, Буча, Гостомель – ситуація дуже складна", зазначив він.

Зі слів Денисенка, "це міста, у яких фактично немає електроенергії, немає водопостачання. Міста знаходяться на грані гуманітарної катастрофи. У Тростянці росіяни просто обікрали всі магазини – і фактично тільки завдяки старанням місцевого фермера і кількох місцевих людей випікається хліб і безкоштовно роздається людям".

У Маріуполі дуже складна ситуація: "Вчора не вдалося зробити ніяких гуманітарних коридорів – і ситуація стоїть на грані гуманітарної катастрофи".

Західні регіони, за словами Денисенка, "у відносно безпечній зоні" на цей момент.

Денисенко зазначив, що українські сили готові до продовження боїв: "Ми розуміємо, що хоче ворог – і я думаю, що ми знаємо, як із ним боротися. Останні дні це точно показали".

Він також сподівається, що підкріплення з Білорусі росіяни не отримають: "Серед чоловічого населення Білорусі почалися панічні настрої, збільшилася кількість чоловіків, які масово виїжджають за кордон.

Імовірність того, що Олександра Лукашенко направить в України свої частини, невелика: білоруська армія невелика і демотивована".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: