fbpx
Сьогодні
17:09 05 Бер 2022

Завтра відбудеться телефонна розмова президентів Туреччини та Росії

Завтра відбудеться телефонна розмова президентів Туреччини та Росії Реджепа Тайїпа Ердогана та Володимира Путіна, в ході якої, зокрема, йтиметься про припинення війни та можливе проведення переговорів президентів України та РФ.

Про це речник президента Ердогана Ібрагім Калин сказав TRT Haber.

"На цьому етапі, незалежно від умов та очікувань, потрібно цей шанс використати. Наш президент раніше передав цю пропозицію і пану Путіну, і пану Зеленському. Про це пан Зеленський ще раз сказав у вчорашній телефонній розмові, що готовий зустрітися з Путіним у Стамбулі, Анкарі, де він забажає. Наш президент уже передав це повідомлення Путіну. Ми продовжимо роботу в цьому напрямку", – сказав Калин.

Речник Ердогана наголосив на тому, що "така зустріч безумовно матиме позитивний вплив на запобігання війні, зменшення насильства та жертв", і Туреччина готова зробити свій внесок.

Як повідомлялося, Ердоган неодноразово заявляв, що Туреччина готова докладати зусиль для зниження напруженості в регіоні. У ході візиту в Київ 3 лютого Реджеп президент Туреччини висловив готовність прийняти у себе саміт на рівні лідерів або перемовини на технічному рівні.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: