fbpx
Сьогодні
11:33 04 Бер 2022

Україна просить "Червоний Хрест" терміново сприяти у створенні гуманітарних коридорів

English version here

Україна просить Міжнародний комітет Червоного Хреста терміново сприяти у створенні гуманітарних коридорів, про що Україна і Росія домовились під час другого раунду переговорів.

Про це заявила віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, членкиня Координаційного штабу з гуманітарних та соціальних питань Ольга Стефанішина.

"Україна надіслала всі необхідні запити до міжнародних організацій щодо створення спеціальних коридорів для доставки найнеобхіднішого та евакуації цивільного населення. На жаль, до цього не було згоди російської сторони. Сьогоднішні домовленості за результатами другого раунду перемовин України та Росії дають нам обережну надію на те, що ми нарешті зможемо допомогти нашим громадянам", – сказала Стефанішина.

За її словами, через постійні обстріли, які здійснюють російські війська, ряд українських міст та сіл опинилися на межі гуманітарної катастрофи. Наразі тисячі людей потребують термінової евакуації, бо в їхніх містах і селах не вистачає продуктів харчування, води, ліків, немає світла та водопостачання.

Україна готова забезпечити вивіз людей і доставку гуманітарних вантажів. Українські Збройні Сили гарантують безпечне проходження коридору. Цього Україна очікує від російської сторони.

Населені пункти, які потребують створення гуманітарних коридорів:

  • Сумська область (напрями Суми, Шостка, Ромни, Конотоп, Охтирка),
  • Чернігівська область (східна та північна частини області),
  • Харківська область (уся область, крім південно-східної частини),
  • Київська область (Буча, Ірпінь, Вишгород, Іванків, Васильків, Бородянка),
  • Миколаївська область (Баштанський, Снігурів, Березнегуватський напрями),
  • Запорізька область (Токмацький, Бердянський, Великобілозерський напрями),
  • Херсонська область (Чаплинка, Каланчак, Генічеський та Новокаховський напрями),
  • Луганська та Донецька області (Волноваський район, Маріупольський район) тощо.

Україна сподівається, що президент Міжнародного Комітету Червоного Хреста Петер Маурер зробить все можливе, щоб якнайшвидше розвернути роботу в гуманітарних коридорах для збереження життя людей.

Довідка

За 8 днів війни від зброї російських окупантів загинуло 28 дітей, поранено 64. В Україні знищені пологові будинки, дитячі садочки, школи.

Близько 1,5 мільйона дітей перебуває на територіях, які потерпають від обстрілів та знаходяться в облозі, серед них є діти-сироти та діти з інвалідністю, які потребують негайної допомоги.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: