fbpx
Сьогодні
20:11 04 Бер 2022

У Тернополі ресторани готують безкоштовні обіди та вечері для поліцейських і тероборони

English version here

Гарячі обіди та вечері для поліцейських і тероборони безкоштовно готують тернопільські ресторани.

Працівники кухні розповіли, що працюватимуть стільки, скільки буде потрібно, передає Суспільне.

Готують як перші страви, так і другі.

"Сьогодні буде картопля, салат з бурячка і котлети. Починали з меншої кількості людей –50-60 осіб, а зараз вже дійшло до 200 за один прийом їжі. Чим можемо, тим і помагаємо нашим людям. Готуєм, годуєм їх. Як кажуть, вносимо свою часточку в перемогу. Ми в неї свято віримо", – розповідає місцевий шеф-кухар.

Заклади готують страви для поліції, нацгвардії та тероборони. З продуктами допомагають гуртівні та благодійники.

"Приблизно 250 обідів і 250 вечерь на даний момент ми розвозимо. І, в принципі, можемо більше, тому що продукти є, люди, які можуть працювати є, машини, які доставляють також є. На Київ сьогодні бус відправили", – розповів власник закладу Микола Дерецький.

Скільки грошей витрачають, щоб віддавати їжу безкоштовно, не рахують, каже Микола: "Ми взагалі не думаємо про таке. Ну, я ще буду рахувати скільки я недозаробив. Думаю, це смішно в такий час. Зараз думаєш, щоб діти були здорові і дружина".

"Ми патріотично налаштовані і розуміємо, що в такий час ми мусимо допомагати, чим тільки зможемо. Це однозначно, що йде в збиток, тому що ми не працюємо в такому режимі, як би мали працювати, в нас немає клієнтів. Але за рахунок проїжджих людей, які стають пообідати, хоч якісь кошти надходять, які ми практично перенаправляємо на допомогу нашій армії", – розповів власник іншого закладу Василь Олексій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: