fbpx
Сьогодні
22:50 01 Бер 2022

Міжнародна спільнота має заблокувати російське судноплавство, - Мінінфраструктури

English version here

Фото cfts.org.ua

Україна готує розпорядчий документ щодо заборони плавання у територіальному морі України, а також заходження до морських портів України суден, які ходять під прапором Росії, або пов'язані з РФ

Про це повідомили у Міністерстві інфраструктури, пише Рубрика.

Як зазначається, рішення стосується суден, власниками, учасниками (акціонерами, членами) або кінцевими бенефіціарами яких є громадяни РФ, юридичні особи, які зареєстровані на території Російської Федерації, а також фізичні та юридичні особи, щодо яких застосовано санкції.

Окрім того, буде заборонено заходження суден під прапором України до портів Російської Федерації.

"Уряд хоче розірвати угоди про використання внутрішніх водних шляхів з Білоруссю. З міркувань безпеки Кабінет міністрів встановив 3-й рівень безпеки в морських портах.

Україна направила майже 50 звернень на адресу провідних морських держав та асоціацій світу з інформацією про вторгнення Росії до України та факти грубого порушення міжнародного морського права.

Українська сторона вимагає зупинити морське сполучення з портами РФ, а також обслуговування російських суден в іноземних портах", йдеться у повідомленні.

Наразі вже Міністерство транспорту Великої Британії вирішило заборонити захід у порти суднам, які будь-яким чином пов'язані з Російською Федерацією.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: