fbpx
Сьогодні
18:45 28 Лют 2022

В окупованому Бердянську люди "послали" окупантів: загарбники вивели техніку з центру

English version here

Мешканці тимчасово окупованого Бердянська вийшли на протест і "послали" озброєних російських військових

Про це Громадському повідомили мешканці міста.

Жителі кричали озброєним російським військовим "ідіть додому", "на**й" та "Бердянськ — це Україна".

Відбулися перемовини загарбників з ексдепутатом Сергієм Валентировим.

Окупанти погодилися відвести військову техніку від будівлі виконавчого комітету, щоб "не нервувати жителів" і залишити на всіх установах українські прапори.

Також агресори пообіцяли повністю звільнити зсередини будівлю виконкому, щоб місцева влада і служби могли працювати — без жодного нагляду чи контролю окупантів.

Натомість місцеві медзаклади "по лікарському етикету" погодилися лікувати "всіх", а окупанти зобов'язалися забезпечити доступ харчових продуктів у місто через блокпости.

"Ця військова поліція [окупанти, які перебувають у місті] поставлені перед фактом, що в місті немає військових, в місті цивільні люди, якими ніхто не керуватиме, крім їхніх особистих совісті, серця і мозку. Тому кожен робить те, що вважає за потрібне. Якщо вони завтра не звільняють [виконком], то ми теж знімаємо з себе відповідальність",  виступив ексдепутат перед місцевими.

Він також додав, що окупанти попередили, що в разі опору, місто заполонять "військові з великим агресивним контингентом".

"Вони прийшли не з миром. Вони прийшли з мечем — від цього меча в будь-якому випадку загинуть", наголосив ексдепутат.

Нагадаємо, що 27 лютого виконувач обов'язків мера Бердянська Олександр Свідло заявив, що російські окупанти зайняли всі адміністративні будівлі міста. Він запевнив, що влада залишається на місцях і намагається працювати.

Радник голови ОП Олексій Арестович підтвердив, що Бердянськ перебуває під контролем окупантів — там не було наших військ.

Під час операції з захоплення міста постраждали двоє людей: одного вбили, іншого поранили. За інформацією, яка є наразі, постраждалі — охоронці підприємства "Бердянські жниварки".

Бердянський відділ поліції вже розформували. Міська влада відмовилася від співробітництва з окупантами. Частина комунальних служб працює. Міський транспорт зупинився.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: