fbpx
Сьогодні
21:38 28 Лют 2022

8 країн ЄС закликали негайно надати Україні статусу країни-кандидата Євросоюзу

English version here

Лідери Болгарії, Чехії, Естонії, Латвії, Литви, Польщі, Словаччини та Словенії закликали негайно надати Україні статусу країни-кандидата в ЄС.

Про це йдеться на сайті президента Литви.

Президент Литовської Республіки Гітанас Науседа разом із президентами восьми країн Європейського Союзу (ЄС) висловили підтримку надання Україні статусу країни-кандидата в ЄС.

Президенти Литви, Польщі, Латвії, Естонії, Чехії, Словенії, Болгарії та Словаччини звернулися з відкритим листом до лідерів ЄС із закликом підтримати заявку України на членство в ЄС, якнайшвидше надати країні статус кандидата в ЄС та почати переговори.

«Ми, президенти держав-членів Європейського Союзу, Республіки Болгарії, Чеської Республіки, Естонської Республіки, Латвійської Республіки, Литовської Республіки, Республіки Польща, Словацької Республіки та Республіки Словенія, твердо переконана, що Україна заслуговує на те, щоб їй запропонували союзну перспективу.

Тому ми закликаємо держави-члени Європейського Союзу мобілізувати максимальну політичну підтримку України та дати можливість інституціям Європейського Союзу вжити заходів для надання Україні статусу кандидата негайно та розпочати переговорний процес.

У цей критичний час ми ще раз висловлюємо нашу повну солідарність з Україною та її народом», – сказав Науседа у відкритому листі.

Раніше стало відомо, що Зеленський підписав заявку на членство України в ЄС.

Раніше президент Володимир Зеленський звернувся до Європейського союзу щодо приєднання України за спецпроцедурою.

"Ми звертаємося до Європейського союзу щодо невідкладного приєднання України за новою спеціальною процедурою", – сказав президент.

Нагадаємо, Словаччина пропонує створити спеціальну процедуру для приєднання України до ЄС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: