fbpx
Сьогодні
18:42 27 Лют 2022

ЄС закриє повітряний простір для Росії, – голова Єврокомісії

English version here

Очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн заявила під час брифінгу, що Євросоюз закриє небо для Росії через повномасштабну агресію країни проти України.

Про це вона сказала під час брифінгу та у Twitter.

"По-перше, ми закриваємо повітряний простір ЄС для літаків, що належать Росії, зареєстровані в Росії або контрольовані Росією. Вони не зможуть приземлитися, злетіти чи пролетіти над територією ЄС. У тому числі приватні літаки олігархів.

По-друге, ми заборонимо кремлівську медіа-машину в ЄС. Державні Russia Today та Sputnik, а також їхні дочірні компанії більше не зможуть поширювати свою брехню для виправдання путінської війни. Ми розробляємо інструменти для заборони їх токсичної та шкідливої дезінформації у Європі.

По-третє, ми вдаримо по іншому агресору в цій війні, режиму Лукашенка, новим пакетом санкцій, вдаривши їх найважливіші сектори. Всі ці заходи доповнюють представлений учора потужний пакет, узгоджений міжнародними партнерами", – написала вона.

Також вона відзначила лідерство Зеленського.

"Його лідерство, його хоробрість та стійкість українського народу є джерелом натхнення для всіх нас. Ми вітаємо з розпростертими обіймами тих, кому доводиться рятуватися від путінських бомб. Ми підтримуємо наші східні держави-члени у прийомі та догляді за цими біженцями", – заявила вона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: