fbpx
Сьогодні
16:07 27 Лют 2022

У Мінську проходить антивоєнна акція під Генштабом

English version here

Усі демократичні сили Білорусі закликають білорусів сьогодні, 27 лютого 2022 року, зібратися о 17:00 у Мінську біля Генерального штабу (Комуністична, 1).

Про це повідомляє інформаційний портал Хартыя'97.

Учасники акції закликатимуть офіцерів не ухвалювати рішення щодо спільного з Росією вторгнення до України.

"Тільки офіцери тепер можуть ухвалити це рішення, тільки командування може зупинити наші війська", – йдеться в анонсі.

В інших містах – збір на центральній площі та біля міських адміністрацій.

У Мінську під Генштабом акція вже почалася:


мітинг

Натхненником акції є підполковник запасу, командир Брестської десантно-штурмової бригади Валерій Сахащик, який звернувся до білоруських військових та закликав їх не виконувати злочинні накази щодо нападу на Україну.

"Не хочу лізти в політику, політика завжди була мені далекою. Але будь-якій мислячій людині мають бути зрозумілими щонайменше три речі.

Перше: Україна ніколи не загрожувала Білорусі та не загрожує зараз.

Друге: жодних наркоманів, націоналістів в українській владі немає. А якби вони й були, вони були обрані на вільних, демократичних виборах.

Третє: жодних правових підстав вдиратися на територію України білоруські збройні сили не мають. Тим більше, що це прямо забороняє чинна Конституція", – пояснив підполковник.

"Це не наша війна. Ви не захищатимете свою батьківщину, свій будинок, свою сім'ю. Ви не здобудете в цьому конфлікті слави, а лише ганьбу, приниження, кров, смерть і становище нації-ізгоя для всього білоруського народу на десятиліття. Братики, знайдіть спосіб не брати участь у цій брудній справі. Батьки-командири, ви зможете жити з тим, що поклали пацанів ні за що? Як ви будете дивитися в очі матерям, які віддали вам своїх синів?", – підсумував Валерій Сахащик.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: