fbpx
Сьогодні
15:51 25 Лют 2022

ЄС може ввести санкції проти Путіна та Лаврова, - ЗМІ

English version here

У ЄС планують у рамках наступного пакету санкцій проти РФ заморозити активи російського президента Володимира Путіна та міністра закордонних справ Сергія Лаврова. Таке рішення можуть ухвалити вже найближчими днями.

Про це з посиланням на три джерела повідомляє видання Financial Times.

Крім того, цю ж інформацію у своєму мікроблозі Twiiter опублікував редактор "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк.

І журналіст, і видання стверджують, що санкції не зачеплять візи. Тобто Путін та Лавров зможуть перетинати кордон ЄС.

Доповнення

Як повідомляє The Japan Times, за словами двох високопоставлених чиновників, дипломати Європейського Союзу схвалили план санкцій щодо президента Росії Володимира Путіна та міністра закордонних справ Сергія Лаврова за вторгнення в Україну, що призведе до заморожування їхніх закордонних активів.

Заморожування активів, яке є доповненням до ширшого пакету санкцій, схваленого ЄС вранці в п'ятницю, не вплине на здатність Путіна чи Лаврова подорожувати, за словами чиновників, оскільки ЄС прагне зберегти дипломатичні шляхи відкритими.

Подробиці статків Путіна залишаються загадкою. Офіційно він майже не володіє активами. Його річний дохід становить близько 10 мільйонів рублів (120 850 доларів США), він володіє трьома автомобілями та квартирою, згідно з його останньою фінансовою інформацією.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: