fbpx
Сьогодні
20:21 25 Лют 2022

Швейцарія дала вказівку заморозити рахунки росіян із санкційного списку ЄС

English version here

Швейцарія наказала банкам заморозити активи фізичних та юридичних осіб, включених до списку санкцій Європейського Союзу, прийнятого проти Росії після нападу на Україну

Про це пише Bloomberglaw.

Швейцарія заявила, що буде виконувати останні санкції, оголошеніЄвропейський Союзпроти Росії та забезпечити, щоб її банки припинили будь-які контакти з цільовими російськими особами та установами.

Уряд раніше вніс поправки до свого списку спостереження, включивши до нього 363 особи та чотири компанії, які ЄС вніс до свого списку санкцій цього тижня, щоб покарати Москву.

"Фінансовим посередникам у Швейцарії тепер заборонено вступати в нові ділові відносини" з останнім списком з 363 осіб і чотирьох компаній, оголошених ЄС", йдеться в повідомленні уряду. 

"При цьому фінансові посередники зобов'язані негайно повідомляти про існуючі ділові відносини з цими особами, компаніями та організаціями".

Як зазначається у заяві Швейцарського органу з нагляду за фінансовими ринками (FINMA), "фінансовим посередникам пропонується негайно заблокувати відповідні активи та повідомити про такі ділові відносини (державний орган) SECO відповідно до положень постанови".

FINMA не уточнила скільки грошей буде заморожено. За даними Національного банку Швейцарії, 2020 року росіяни тримали у Швейцарії майже 10,4 млрд швейцарських франків (11,21 млрд доларів).

"Для Кабінету міністрів ясно, що Швейцарія безпосередньо вживатиме всіх заходів ЄС щодо осіб та груп. Наприклад, цим особам більше не дозволено в'їзд до Швейцарії", заявив міністр економіки Гі Пармелін.

Нагадаємо, 23 лютого Європейський Союз на засіданні погодив потужний санкційний пакет.

До того ж Рада Європи призупиняє участь Росії в усіх органах організації.

Про це заявив президент ПАРЄ Тіні Кокс на пресконференції у Страсбурзі Спільний комітет Ради Європи, що об'єднує керівництво ПАРЄ, представників держав-членів та генерального секретаря організації, рекомендує застосувати щодо Росії виключну процедуру, що веде до виключення цієї держави з організації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: