fbpx
Сьогодні
13:42 24 Лют 2022

Канцлер Німеччини закликав Путіна негайно зупинити наступ та вивести війська з України

Фто: Getty Images

Канцлер ФРН Олаф Шольц поклав повну відповідальність за розпочату війну проти України на президента РФ і одночасно закликав його негайно припинити кровопролиття та вивести свої війська.

Про це Шольц сказав у короткій заяві в Берліні, повідомляє "Укрінформ".

«Це – путінська війна… Своєю війною Путін робить велику помилку», – заявив канцлер.

Політик закликав Путіна негайно зупинити наступ, повністю вивести війська з території України та не допустити кровопролиття.

Шольц підкреслив, що «це жахливий день для України і темний день для Європи».

Своїм нападом на Україну президент Путін кричуще порушує міжнародне право та несе страждання і руйнування своєму безпосередньому сусіду, порушує кордони та суверенітет України, загрожує життю невинних людей «братського народу» та ставить під загрозу весь світовий порядок. Ніщо не може це виправдати, підкреслив він.

Шольц поінформував, що телефонував Президенту України Володимиру Зеленському та запевнив його та український народ у повній солідарності Німеччини.

Глава уряду ФРН також запевнив східноєвропейських союзників НАТО в тому, що Німеччина буде стояти на їх боці як член альянсу, як і зобов'язалась.

Шольц разом із президентом Франції Макроном пропонують лідерам НАТО зустрітися фізично якнайскоріше.

Шольц також зауважив, що було б добре підготувати заздалегідь перелік санкцій, метою яких є чітко дати зрозуміти, що за цю агресію РФ заплатить гірку ціну.

Канцлер скликав позачергове засідання уряду, він проведе відеоконференцію з лідерами G7 в другій половині дня, ввечері візьме участь у нараді в колі ЄС, а в п'ятницю виступить на позачерговому засіданні Бундестагу.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: