fbpx
Сьогодні
13:58 23 Лют 2022

Росія зігнала в Чорне та Азовське моря 46 бойових кораблів, - ЦОЗ

Фото: Міноборони РФ

Росія зігнала з усіх флотів практично все, що має готовність та потенціал вторгнення з моря. Зараз у Чорному та Азовському морях розгорнуто 46 бойових кораблів із усіх флотів РФ.

Про це повідомляє Центр оборонних стратегій.

Експерти нагадують, що під виглядом масштабних навчань Кремль організував фактичну морську блокаду Чорноморського узбережжя України у період з 13 по 19 лютого цього року.

Такі дії щодо Резолюції ООН визнаються актом агресії, проте зараз немає жорсткої реакції від українських партнерів та НАТО.

Більше того, з початку року в Чорному морі взагалі відсутні кораблі нечорноморських країн НАТО з огляду на минулі роки абсолютно нетипову ситуацію.

У Середземному морі знаходиться безпрецедентна кількість російських сил – 17 бойових кораблів зі складу всіх чотирьох флотів РФ, у тому числі 2 ракетні крейсери і ще 7 ракетних кораблів різних типів, включаючи 2 ракетних підводних човнів.

ЦГЗ запевняє, що такого нарощування не відзначалося з часів розпаду СРСР. Навіть передбачено блокування потенційно можливого заходу багатоцільової авіаносної групи США у Східному Середземномор'ї.

Також зазначається, що для цього Москва зосередила в театрі ракетні крейсери класу "Атлант" та новітній фрегат із гіперзвуковими ракетами "Циркон". У російській концепції завоювання панування в далекій морській зоні ці кораблі називаються "вбивці авіаносців"

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: