fbpx
Сьогодні
09:57 23 Лют 2022

Поки Росія не змінить курс. Байден не збирається зустрічатись з Путіним, - Псакі

Президент США Джо Байден не планує брати участь у саміті з президентом Росії Володимиром Путіним. Дипломатія за нинішнього курсу РФ не може бути успішною.

Про це повідомила речниця Білого дому Джен Псакі під час брифінгу.

"Дипломатія не може бути успішною, якщо Росія не змінить курс. І, як сказав (Ентоні Блінкен — ред.), для нього було б недоцільно проводити зараз зустріч зі своїм колегою, міністром закордонних справ Лавровим. І завжди передбачалося, що після цього буде будь-яка взаємодія з президентом Путіним. Тож наразі це точно не в планах", — сказала Псакі.

На питання, які дії США мають побачити з боку Росії для проведення зустрічі, Псакі сказала «деескалація».

Також Джен Псакі  заявила, що російські військові на Донбасі не є миротворцями. Вони провокують війну.

Вона нагадала, що російські військові перебувають на території України ще з 2014 року.

"Ми називали їх маленькими зеленими чоловічками, тому що вони не були в російській військовій формі. Зараз ми знаємо, що вони знаходяться по всій східній Україні, і вони хоч і не у військовій формі, але поводяться точно так, як поводилися б російські військові", — заявила вона.

Довідка

21 лютого Псакі повідомила, що Джо Байден «в принципі» погодився на зустріч з Путіним, якщо Росія не вторгнеться в Україну до цього часу.

Але 22 лютого держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що скасовує зустріч із міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим. Це сталося на тлі визнання РФ псевдореспублік «Л/ДНР».

21 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про визнання «незалежності» «Л/ДНР» і доручив офіційно ввести війська до ОРДЛО для «підтримання миру» на території псевдореспублік. Тим самим Росія в односторонньому порядку вийшла з Мінських угод.

Це сталося на тлі спровокованої РФ ескалації на Донбасі та загрози нового вторгнення російських військ в Україну.

«Планують повномасштабне вторгнення». Столтенберг заявив, що війська РФ готові до атаки
МЗС України запропонувало розірвати дипломатичні відносини з РФ, Україна та світова спільнота засудили рішення Кремля, а США, Великобританія, Німеччина та Євросоюз оголосили про перші санкції у відповідь на порушення РФ міжнародного права.

22 лютого Рада федерації РФ дозволила використовувати російські збройні сили за кордоном.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: