fbpx
Сьогодні
19:49 22 Лют 2022

Свою позицію щодо "Мінська" Україна визначить додатково, - Кулеба

Фото: Фейсбук/ Кулеба

Позицію щодо Мінських угод після визнання Росією ОРДЛО Україна визначить додатково

Про це Кулеба сказав під час включення з Вашингтона, повідомляє ЄП.

"Мінські угоди – це делікатне питання з низки причин. Тому що, з одного боку, у них є політичний блок, з іншого боку у них є також безпековий блок. Тому ми розуміємо, і ви вже чули позицію президента про те, що Росія де-факто вийшла з Мінських угод.

Але, не ведучись на провокації Росії, ми свою подальшу позицію, своє подальше ставлення щодо Мінських угод визначимо додатково. Зараз нас цікавить безпекова складова, і це ключовий фактор, який домінує в нашому аналізі ситуації",  заявив Кулеба.

Також він наголосив на тому, що питання Мінських угод більше не є центральним у дискусії про відновлення територіальної цілісності України на Сході.

"Ситуація стала набагато ширшою. Зараз ми будемо основний фокус робити на застосуванні механізму Будапештського меморандуму. За яким Україні були надані певні безпекові гарантії, на застосуванні механізму Ради безпеки ООН… Ми також продовжуємо наполягати на терміновому скликанні саміту постійних членів Ради безпеки ООН плюс Україна, Німеччина та Туреччина для обговорення поточної безпекової ситуації", – зазначив міністр.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський 22 лютого заявив, що визнання Росією "незалежності" окупованих ОРДЛО означає її односторонній вихід з Мінських домовленостей.

У раніше оприлюдненій заяві МЗС України зазначалося, що підписання Путіним указів про визнання ОРДЛО не матиме правових наслідків. Та все ж збільшує ризик ескалації та "може означати одноосібний вихід Російської Федерації з Мінських домовленостей".

Більшість західних держав після визнання Росією ОРДЛО заявили, що це є порушенням Мінських угод, або й напряму сказали, що це означає кінець "Мінська".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: