fbpx
Сьогодні
20:20 21 Лют 2022

Путін заявив Макрону і Шольцу, що підпише указ про визнання "ЛДНР"

Фото Reuters

Президент Росії Володимир Путін заявив президенту Франції Еммануелю Макрону і німецькому канцлеру Олафу Шольцу, що визнає так звані Донецьку і Луганську "народні республіки". І підпише відповідний указ.

Про це інформує пресслужба Кремля.

Повідомляється, що Путін розповів співрозмовникам про підсумки розширеного засідання Ради безпеки Росії, на якому розглядалося визнання "ЛДНР".

"З урахуванням всього цього президент Росії повідомив, що найближчим часом має на увазі підписати відповідний указ. Президент Франції та федеральний канцлер ФРН висловили розчарування таким розвитком. Водночас ними було позначено готовність до продовження контактів", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський скликає термінове засідання РНБО.

Головними темами засідання мають стати російська загроза Україні та можливість "визнання" так званих "ЛДНР" Росією.

Раніше Зеленський у розмові з прем'єр-міністром Словаччини заявив про загострення ситуації, зокрема інтенсифікацію провокаційних обстрілів українських позицій, населених пунктів, КПВВ "Щастя" та гуманітарного конвою ООН з боку незаконних збройних формувань.

"Не бачимо жодних ознак деескалації з боку Росії. Безпекова ситуація залишається напруженою, чисельність наземного угруповання ЗС РФ на українському напрямі становить близько 150 тисяч осіб", – наголосив Глава держави.

Тим часом Путін заявив, що сьогодні ухвалить рішення щодо "ЛДНР".

А Україна на основі Будапештського меморандуму запросила термінові консультації Ради безпеки ООН. Вони покликані знизити напруженість і забезпечити безпеку України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: