fbpx
Сьогодні
21:38 21 Лют 2022

Путін визнав "незалежність" так званих "ДНР" і "ЛНР"

English version here

Президент Російської Федерації Володимир Путін офіційно визнав "ЛДНР".

Про це він заявив на засіданні Радбезу РФ.

З таким проханням до нього звернулась Державна дума Росії.

Він заявив, що підписав відповідні укази.

«Негайно визнати суверенітет "ДНР" та "ЛНР". Прошу Раду Федерації підтримати рішення та ратифікувати договори про дружбу та взаємодопомогу. Документи будуть підготовлені та підписані найближчим часом», — сказав Путін.

Після цього Путін разом із ватажками бойовиків Денисом Пушиліним та Леонідом Пасічником підписали угоду "про дружбу, співробітництво і допомогу" між Росією та щойно визнаними нею терористичними "ЛНР" та "ДНР".

При цьому Путін пригрозив Україні.

"А тих, хто захопив і утримує владу в Києві ми вимагаємо негайно припинити бойові дії. В іншому випадку випадку вся відповідальність за можливе продовження кровопролитя буде цілком і повністю на совісті правлячого на території України режиму", – сказав Путін.

У своїй промові перед підписанням документів Путін заявив, що "сучасна Україна була цілком і повністю створена Росією", Хрущов "подарував Крим Україні", а також виголосив низку інших власних поглядів на події ХХ століття.

"Все було саме так, це історичний факт!" – наголосив Путін.

Крім того, Путін заявив, що радянська Україна – це "Україна імені Володимира Ілліча Леніна: він її автор і архітектор". Також Путін заявив, що Ленін "буквально впхав Донбас в Україну".

Право радянських республік на вихід із СРСР Путін назвав "міною", а розпад СРСР – результатом помилок радянського керівництва, а не прагнення жителів радянських республік до незалежності від Москви.

Владу незалежної України звинуватив в утриманстві у взаєминах із РФ і у розкраданні російського газу.

Також Путін заявив, що під час Революції Гідності посольство США фінансувало протести на Майдані Незалежності в обсязі $1 млн на день.

Крім того, президент РФ назвав газотранспортну систему України "занепалою", а її використання – "пов'язаним із ризиками", а також додав, що країна "потрапила під зовнішнє управління".

Окупацію Криму Путін назвав "свободним вибором жителів півострова" і звинуватив Україну та іноземні спецслужби у створенні в Криму "терористичного підпілля".

В черговий раз Путін заявив, що Північноатлантичний альянс нібито обіцяв Росії не розширюватися на схід і не дотримав обіцянку.

Уперше очільник РФ розповів, що у 2000 році спитав президента США Білла Клінтона, "як Америка поставиться до того, щоби прийняти Росію в НАТО". За словами Путіна, реакція Клінтона "була доволі стриманою".

Україну Путін назвав можливим плацдармом НАТО для нападу на Росію, а вступ України до Альянсу – таким, що дозволить контролювати територію РФ до Уралу.

Раніше Путін заявив Макрону і Шольцу, що підпише указ про визнання "ЛДНР".

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський скликає термінове засідання РНБО.

Головними темами засідання мають стати російська загроза Україні та можливість "визнання" так званих "ЛДНР" Росією.

Раніше Зеленський у розмові з прем'єр-міністром Словаччини заявив про загострення ситуації, зокрема інтенсифікацію провокаційних обстрілів українських позицій, населених пунктів, КПВВ "Щастя" та гуманітарного конвою ООН з боку незаконних збройних формувань.

"Не бачимо жодних ознак деескалації з боку Росії. Безпекова ситуація залишається напруженою, чисельність наземного угруповання ЗС РФ на українському напрямі становить близько 150 тисяч осіб", – наголосив Глава держави.

Тим часом Путін заявив, що сьогодні ухвалить рішення щодо "ЛДНР".

А Україна на основі Будапештського меморандуму запросила термінові консультації Ради безпеки ООН. Вони покликані знизити напруженість і забезпечити безпеку України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: