Новини

Росія розмістила у Білорусі ядерну зброю, — ЗМІ

Білоруський телеканал "Белсат" звертає увагу на той факт, що після 20 лютого 2022 року, тобто після оголошеної раніше дати завершення російсько-білоруських навчань "Союзна рішучість – 2022", на території Республіки Білорусь залишаться доставлені з РФ здатні нести ядерний боєзаряд ракетні комплекси "Іскандер".

На цю тему канал випустив окрему програму, що так і називається "Росія розмістила ядерну зброю у Білорусі", передає Еспресо.TV.

Як вважає журналіст "Белсату", редактор присвяченої міжнародній тематиці програми "ПроСвіт" Сергій Пеляса, для президента РФ Володимира Путіна має бути певний "виграш" від нинішніх навчань у Білорусі.

"Це розміщення – а, точніше, залишити тепер якусь частину, а потім підкинути ще тактичної ядерної зброї у Білорусі. Це те, що він (Путін – ред.) може виграти.

Ми ж знаємо, що і Лукашенко говорить про "Іскандери", про те, що він хотів би їх отримати. І на полігоні в Осипровичах він сказав, що хотів би "залишити" "Іскандери", тобто він визнав, що вони є. Тобто не ввести, а залишити ті, що вже є", – зазначив журналіст.

Окрім того, на думку Пеляси, про намір Кремля залишити ядерну зброю у Білорусі свідчить й та відповідь, яку РФ надала Заходу щодо безпекових питань.

"Там йде мова про дуже цікавий момент – про те, щоб американці вивели свою ядерну зброю з Європи… Американці, звичайно ж, не виведуть свою ядерну зброю з Європи. А що Росія зробить у відповідь? Вона розмістить свою ядерну зброю у Білорусі", – пояснив Сергій Пеляса.

"Для цього робиться референдум 27 лютого. І це буде оформлено чисто. Тобто на папері", – підсумував журналіст.

Як повідомляла Рубрика, російсько-білоруські військові навчання проходять у Білорусі з 10 лютого та мали завершитися в неділю, 20 лютого.

Неодноразово повідомлялося, що після навчань російські військові повернуться до місць постійної дислокації, у цьому запевняло і Міноборони РФ, і спікер президента РФ Дмитро Пєсков, і міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей.

Але вже 17 лютого Олександр Лукашенко оголосив, що російські військові залишаються в Білорусі: "Стільки, скільки треба, будуть тут збройні сили (РФ)".

Свіжі дописи

  • Новини

На війні проти рф загинув 2-разовий чемпіон Європи з важкої атлетики Пєлєшенко

У неділю, 5 травня, загинув на фронті під час виконання бойового завдання 2-разовий чемпіон Європи… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Глава Єврокомісії зустрілась із Сі Цзіньпінем у Парижі: говорили про Україну та ядерні амбіції рф

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн провела зустріч із главою Китаю Сі Цзіньпінем у… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

В Україні випустили освітній серіал про правила коректної комунікації з військовими й ветеранами

В Україні випустили серіал під назвою «Люди з досвідом війни. Гідність. Взаємодія» про те, як… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Президент вніс до Верховної Ради законопроєкти про продовження воєнного стану та мобілізації

Глава держави Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкти про затвердження його указів щодо продовження… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Британець українського походження проїде 7 тисяч км на велосипеді для допомоги дітям, постраждалим від війни

Британський підприємець українського походження проїде велосипедом сім тисяч кілометрів, щоб зібрати кошти для українських дітей,… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Міністр енергетики: Можливий запуск Запорізької АЕС росією – це абсурд

Міністр енергетики України Герман Галущенко вважає абсурдом запуск тимчасово окупованої Запорізької атомної електростанції російським персоналом.… Читати більше

Monday May 6th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.