fbpx
Сьогодні
11:00 20 Лют 2022

Російська пропаганда продовжує нагнітати ситуацію повідомленнями про "наступ" ЗСУ на Донбас

РосЗМІ та також підконтрольні Кремлю медіа в ОРДЛО нагнітають ситуацію повідомленнями про "наступ" ЗСУ на Донбас

Про це йдеться у ТАСС, веб-ресурсах так званої "ДНР", РИА Новости, Московский комсомолец, пише УП.

Вони повідомляють про "теракти" у фейкових республіках та про евакуацію людей з Луганської та Донецької областей до Росії.

Видання "РИА Новости" включило пряму трансляцію з "табору біженців" на кордоні РФ, на відео видно порожні павільйони.

Перед камерою ходять працівники МНС РФ у спецодязі. У той же час видання пише про "більш як 40 тисяч біженців з Донбасу", які прибули до Росії.

пропаганда Росії біженці з ДЛНР

Фото: УП

Крім того, медіа окупантів в ОРДЛО вранці 20 лютого опублікували повідомлення про "українських диверсантів у Донецьку", зіткнення з якими нібито сталося у суботу.

пропаганда ДНР

Фото: УП

Також пропагандистські ресурси продовжують поширювати дезінформацію про дії української армії, яка начебто "завдає ударів у всіх напрямках" Донецької області.

Маріонетковий режим ОРЛО заявив, що "республіка" може залишитися без мобільного зв'язку та інтернету через обставини, що склалися.

Ймовірно, обмеживши людям доступ до зв'язку, окупанти планують посіяти паніку серед цивільного населення.

Довідка.

Як повідомляла Рубрика, 19 лютого російські пропагандисти розганяли фейк про розрив снаряда, який нібито вибухнув неподалік кордону з Україною в Ростовській області РФ.

Нібито "жертвами нової атаки київських силовиків" ледве не стали мешканці Станиці Митякінської.

Також, російські ЗМІ 19 лютого опублікували "схему української наступальної операції" на ОРДЛО, нібито підготовлену Києвом.

На підтвердження цих даних у російських медіа з'явилося відео з так званим "агентом України", який на камеру анонсує можливі вибухи у людних місцях на Донбасі.

Російські медіа опублікували "схему української наступальної операції" на ОРДЛО, нібито підготовлену Києвом.

В ефірі російського Першого каналу показали нібито "українського розвідника Антона Мацанюка".

Британія підрахувала, що з початку лютого російська пропаганда опублікувала десятки фрагментів неправдивої інформації з українського питання.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний констатував, що, дезінформуючи суспільство про затримання нібито українських ДРГ в ОРДЛО, окупанти розкривають власні плани.

Серед яких – мінування мостів та шляхів, якими окупаційна адміністрація вивозить мирних жителів на територію РФ, мінування автомобілів.

"В особливій небезпеці знаходяться автобуси та потяги з дітьми-сиротами та літніми людьми, яких вивозять за відомими графіками та маршрутами", додав Залужний.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: