fbpx
Сьогодні
17:42 19 Лют 2022

Зеленський розповів про наслідки обстрілів бойовиків на Донбасі та пропонує скликати саміт Радбезу ООН

Президент України Володимир Зеленський розповів про наслідки сьогоднішніх обстрілів бойовиків на Донбасі. Він повідомив про двох загиблих та трьох поранених.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву глави держави під час Мюнхенської конференції.

"Щоправда, не знаю як вони зможуть пояснити свої дії двом вбитим і трьом пораненим сьогодні в Україні солдатам. А головне трьом дівчаткам з Києва. Одній 10, другій 6, третій – всього рік. Сьогодні вони лишилися без батька. О 6-й годині ранку за Центральноєвропейським часом", – розповів він.

За його словами, сьогодні під час обстрілу загинув український розвідник, капітан Антон Сидоров.

"Коли український розвідник, капітан Антон Сидоров, загинув внаслідок обстрілу з артилерійської зброї, що заборонена мінськими угодами. Я не знаю, про що саме він подумав у останню мить свого життя. Він точно не розумів, яка адженда потрібна комусь для зустрічі, щоб закінчити війну. Але він точно знає відповідь на питання, яке я озвучив на початку. Він точно знає – хто з нас бреше?" – додав Зеленський.

Зеленський запропонував скликати саміт Ради безпеки ООН з Україною, Німеччиною та Туреччиною. Цей саміт він хоче провести в найближчі тижні.

"Також я пропоную, у найближчі тижні, скликати саміт держав-постійних членів Ради Безпеки ООН, за участі України, Німеччини та Туреччини", – заявив він.

За його словами, мета саміту – розв'язання безпекових викликів у Європі.

"І напрацювання нових, дієвих безпекових гарантій для України. Гарантій сьогодні, поки ми не є членом оборонного альянсу. І, фактично, знаходимося у сірій зоні – у безпековому вакуумі", – повідомив президент України.

Як повідомляла раніше Рубрика, 19 лютого відбувся візит Президента України Володимира Зеленського до Мюнхена (Німеччина) для участі в щорічній безпековій конференції та проведення переговорів, які заплановані на цьому майданчику.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: