fbpx
Сьогодні
09:22 19 Лют 2022

Ватажки бойовиків заявили, що підписали "указ" про загальну мобілізацію населення окупованих територій

Фото Reuters

Ватажки самопроголошених "ДНР" та "ЛНР" Денис Пушилін та Леонід Пасічник  заявили, що підписали "указ" про загальну мобілізацію населення окупованих територій

Відповідне відео Пушилін розмістив у Telegram.

У ньому ватажок "ДНР" закликав прибути у військові комісаріати "земляків, які перебувають у запасі" та звернувся до "всіх чоловіків республіки, здатних тримати в руках зброю".

наказ ватажка ДНР

Фото: "Политика страны"

Раніше "указ", згідно з яким на терміновий військовий облік почнуть ставити людей, що народилися у 2005 році та раніше, підписав ватажок "ЛНР" Леонід Пасічник.

Нагадаємо, 18 лютого, бойовики "ЛДНР" оголосили про евакуацію мешканців окупованих територій нібито через те, що ЗСУ готують "наступальну операцію" на Донбасі.

Одразу після цього у соцмережах почали публікувати фото і відео черг автомобілів, які прямують на виїзд із ОРДЛО.

Варто зазначити, що міністр оборони України закликав жителів тимчасово окупованих регіонів України не вірити пропагандистським тезам Кремля про "український наступ": наша армія лише обороняється.

Раніше Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний повідомив, що окупаційні війська в ОРДЛО готують евакуацію місцевих жителів, і попередив про можливі нові провокації бойовиків.

На тлі стягування російських військ до кордону України бойовики 17 лютого різко збільшили кількість обстрілів на Донбасі.

З початку року штаб ООС зазвичай фіксував від двох до п'яти порушень режиму тиші, а 17 лютого ворог здійснив 60 обстрілів.

За минулу добу, 18 лютого, штаб ООС зафіксував 66 порушень режиму припинення вогню з боку росйських окупантів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: