fbpx
Сьогодні
15:53 19 Лют 2022

Укрзалізниця хоче з’єднати Тернопіль та Івано-Франківськ за допомогою потягу Інтерсіті

Фото: GETTY IMAGES

Укрзалізниця хоче об'єднати Тернопіль та Івано-Франківськ потягом Інтерсіті

Про це повідомляє Мінінфраструктури у Фейсбуці, пише Рубрика.

Для цього УЗ потрібно відновити колію між Галичем і Підвисоким, яку демонтували ще у 1944 році.

Як зазначається у дописі, розпочалася підготовка до модернізації та електрифікації залізничної ділянки Тернопіль — Івано-Франківськ.

Наразі очікується рішення Уряду щодо виділення коштів на розробку техніко-економічного обґрунтування проєкту.

"Наша мета — до 2024 року з'єднати усі обласні центри України якісним швидкісними залізничним сполученням", йдеться у повідомленні.

"У рамках "Великого будівництва" на залізниці плануємо з'єднати між собою два великих обласних центри: Тернопіль та Івано-Франківськ. Йдеться про відновлення колії на лінії Галич — Підвисоке.

Цей варіант дозволить на 3 години скоротити час поїздки з міст центральної та південної України до Прикарпаття. Зокрема і до ключових гірських курортів регіону", наголошується у дописі.

"Будівельні роботи плануємо розпочати на початку наступного року, щоб уже після їх завершення запустити на маршруті Київ — Тернопіль — Івано-Франківськ швидкісний електропоїзд "Інтерсіті+", розповів Олександр Кубраков, Міністр інфраструктури України.

АТ "Укрзалізниця" та Міністерство інфраструктури України опрацьовують варіант відновлення 29 км колії Галич — Підвисоке (через станції Козову, Підгайці та Галич), вузькоколійна ділянка, яка була демонтована ще у 1944 році.

Завдяки реалізації проєкту, що передбачає відновлення залізничного маршруту між Тернополем та Івано-Франківськом, шлях між обласними центрами скоротиться з нинішніх 283 км до 141 км.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: