fbpx
Сьогодні
10:22 19 Лют 2022

США і Британія заявили, що саме Росія повинна нести відповідальність за кібератаку на українські банки

Російські військові хакери стояли за серією кібератак типу DDoS, які ненадовго відключили українські банківські та урядові сайти

Про це заявили Сполучені Штати та Велика Британія, пише Reuters.

МЗС Британії заявило, що ГРУ РФ "майже напевно причетне" до DDoS-атаки.

"Атака продемонструвала продовження неповаги до суверенітету України. Ця діяльність є ще одним прикладом агресивних дій Росії проти України. Така деструктивна поведінка є неприйнятною",  йдеться у заяві Міністерства закордонних справ Британії.

У свою чергу, заступниця радника з національної безпеки США Енн Нойбергер заявила журналістам у Білому домі, що Вашингтон має наміри притягнути Росію до відповідальності за її агресивні дії у кіберпросторі.

"Росія любить залишатися в тіні та розраховує на тривалий процес атрибуції. На тлі цього ми швидко переходимо до визначення причин DDoS-атак. Ми вважаємо, що російський уряд відповідає за широкомасштабні атаки на українські банки цього тижня",  наголосила Нойбергер.

Вона додала, що американці мають дані, що свідчать про те, що інфраструктура, пов'язана з Головним розвідувальним управлінням РФ, "була помічена у передачі великих обсягів даних на українські IP-адреси та домени".

Росія ж заперечує будь-яку роль у DDoS-атаках, які у вівторок викликали обмежені збої провідних банків України.

Нагадаємо, що вдень 15 лютого користувачі найбільших банків в Україні ㅡ "ПриватБанку" та "Ощадбанку" ㅡ скаржалися на перебої у роботі.

Також не вдавалося отримати доступ до сайту Міністерства оборони України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: