fbpx
Сьогодні
19:31 18 Лют 2022

Україна закликала світ засудити провокації Росії на Донбасі: заява МЗС

Міністерство закордонних справ України закликало світову спільноту засудити провокації Росії та її маріонеток на Донбасі. У МЗС підкреслили, що Москва таким чином підвішує процес мирного врегулювання конфлікту.

Про це повідомляє МЗС України.

"Закликаємо міжнародну спільноту – іноземні держави та міжнародні організації – негайно засудити провокації Російської Федерації та її окупаційних адміністрацій на Донбасі, які підвішують процес дипломатичного врегулювання", – йдеться в заяві.

У МЗС зазначили, що Росія розгортає кампанію з поширення масованої дезінформації, збільшує кількість обстрілів українських позицій та цивільної інфраструктури на Донбасі із забороненої мінськими угодами зброї, тим самим загострюючи ситуацію з безпекою.

У відомстві категорично відкинули спроби Росії загострити ситуацію на Донеччині. Там наголосили, що Україна залишається прихильною до дипломатичного врегулювання конфлікту.

"Ствердження про нібито намір української влади розпочати наступальну операцію на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях не відповідають дійсності", – додали в МЗС.

Нагадаємо, окупанти в ОРЛО оголосили евакуацію населення до Росії.

Раніше таку заяву зробив ватажок "ДНР" Денис Пушилін.

Варто зазначити, що міністр оборони України закликав жителів тимчасово окупованих регіонів України не вірити пропагандистським тезам Кремля про "український наступ": наша армія лише обороняється.

Раніше Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний повідомив, що окупаційні війська в ОРДЛО готують евакуацію місцевих жителів, і попередив про можливі нові провокації бойовиків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: