fbpx
Сьогодні
18:26 18 Лют 2022

Сьогодні Байден виступить із промовою щодо ситуації навколо України

Фото Reuters

Президент США Джо Байден у п'ятницю, 18 лютого, о 23:00 (по київському часу) виступить із промовою щодо ситуації навколо України.

Про це заявили в Білому домі, повідомляє CNN.

Байден надасть оновлену інформацію щодо нарощування Росією військових контингентів на кордоні з Україною.

15 лютого Байден звернувся з приводу ситуації навколо України.

Байден зазначив, що українці і росіяни мають багато спільного, а під час Другої світової вони і американці воювали по один бік. До того ж, можлива війна з боку Росії не має ніякого сенсу.

"Ми готові до дипломатії з Росією і готові відповідати на потенційну атаку на Україну з боку Росії, у нас для цього є достатньо можливостей", – заявив 46-ий президент США.

На тлі інформації у західних ЗМІ про те, що нове вторгнення РФ в Україну може відбутися найближчими днями, Джо Байден провів переговори з главою Кремля Володимиром Путіним та президентом України Володимиром Зеленським.

Нагадаємо, що у четвер, 17 лютого, окупанти обстріляли з артилерії Станицю Луганську, один зі снарядів поцілив у дитячий садочок.

Також найманці обстріляли Мар'їнку, поранена місцева жінка.

Нагадаємо, окупанти в ОРЛО оголосили евакуацію населення до Росії.

Раніше таку заяву зробив ватажок "ДНР" Денис Пушилін.

Варто зазначити, що міністр оборони України закликав жителів тимчасово окупованих регіонів України не вірити пропагандистським тезам Кремля про "український наступ": наша армія лише обороняється.

Раніше Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний повідомив, що окупаційні війська в ОРДЛО готують евакуацію місцевих жителів, і попередив про можливі нові провокації бойовиків.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: