fbpx
Сьогодні
15:58 18 Лют 2022

Гуманітарний конвой ООН потрапив під обстріл окупантів на КПВВ "Щастя"

Гуманітарний конвой ООН потрапив під обстріл російських окупаційних військ на КПВВ "Щастя".

Про це повідомляють Державна прикордонна служба та головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у Facebook.

Близько 12:00 у п'ятницю російські окупаційні війська здійснили обстріл КПВВ "Щастя", що в Луганській області, де в цей час проходив перевірку Держприкордонслужби гуманітарний конвой від представників Управління верховного комісара ООН у справах біженців, який рухався з непідконтрольної території.

Вантажні автомобілі напередодні доставили гуманітарний вантаж від ООН для цивільного населення тимчасово окупованого Луганська.

На момент обстрілу в контрольному пункті перебували дві вантажівки, а шість очікували на пропуск перед КПВВ. Ще чотири автомобілі пройшли заходи контролю та проїхали в бік контрольованої території.

За даними Залужного, бойовики обстріляли КПВВ з великокаліберного кулемета (близько 50 пострілів), міномета 82 мм (3 постріли), гранатомета АГС-17 (10 пострілів) з населеного пункту Весела Гора.

Прикордонники перевели цивільних людей в укриття. Втрат серед цивільних осіб та складу Об'єднаних сил немає.

Головнокомендувач наголосив, що цей факт є черговим грубим порушенням російськими окупаційними військами норм міжнародного гуманітарного права та Мінських домовленостей.

"Завдяки оперативним діям втрат вдалося уникнути. Інфраструктура КПВВ зазнала пошкоджень. Наразі ситуація стабілізувалась, усі автомобілі проїхали на контрольовану Україною територію", – зазначають у ДПСУ.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: