fbpx
Сьогодні
20:49 17 Лют 2022

Суспільне звернеться до "Kalush Orchestra" з пропозицією представляти Україну на Євробаченні

Фото: Суспільне

На засіданні Оргкомітету Національного відбору на участь у Євробаченні-2022 було ухвалено рішення звернутися до гурту "Kalush Orchestra" з пропозицією представляти Україну на міжнародному пісенному конкурсі у Турині

Про це повідомляє Суспільне.

Нагадаємо, що гурт "Kalush Orchestra" посів друге місце у фіналі та отримав 14 балів загалом, з них максимальні 8 балів від глядачів та 6 балів від суддів.

Зазначимо, що Суспільний мовник стежить за дотриманням Правил Нацвідбору та порядку визначення представника від України.

Згідно з пунктом 3.4 Правил у випадку припинення Суспільним участі у Відборі учасника, який визначений / оголошений переможцем Відбору, Суспільне має право прийняти рішення про визначення представника від України на конкурсі з числа інших фіналістів.

Для мовника важливо зберегти довіру глядачів до пісенного конкурсу.

Тому Суспільне пропонує гурту, який посів друге місце у фіналі та отримав найбільшу підтримку глядачів, представити Україну на Євробаченні-2022.

Керувалися принципом дотримання рейтингової таблиці фіналістів Національного відбору.

Нагадаємо, що переможницею Національного відбору на міжнародний пісенний конкурс "Євробачення-2022" стала співачка Alina Pash з треком "Тіні забутих предків".

Вона отримала загалом 15 балів: 8 від суддів і 7 від глядачів.

У середу, 16 лютого, Оргкомітет ухвалив рішення про припинення участі у Відборі Alina Pash.

На тлі скандалу довкола переможниці Нацвідбору Аліни Паш, яку звинувачують у підробці довідки про поїздку в Крим, організатори Національного відбору на музичний конкурс зробили таку сумну заяву.

Аліна Паш зняла свою кандидатуру як представника України на Євробаченні-2022

Євробачення-2022 відбудеться в італійському місті Турин в арені Pala Olimpico за участі 41 країни спочатку у півфіналах 10 і 12 травня, а потім у великому фіналі — 14 травня.

Рубрика:
Шоу-біз

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: