fbpx
Сьогодні
15:54 16 Лют 2022

В Україні з 1 березня проведуть індексацію пенсій для 10 млн людей: кого це стосується

Кабінет міністрів узгодив проведення з 1 березня індексації пенсій для 10 мільйонів українців. Також уряд встановив доплату для людей, які не підпадають під індексацію.

Відповідну постанову уряд ухвалив на засіданні 16 лютого.

З 1 березня індексація становитиме 14%. Вона стосуватиметься 8 мільйонів українців, які отримують страхові пенсії. На 14% будуть проіндексовані пенсії громадян від 75 років — таких людей приблизно 2,2 мільйона.

Також півмільйона військових будуть отримувати підвищені пенсії. Підвищення отримають і пів мільйона людей, які не підпадають під індексацію, оскільки пенсії їм призначили впродовж останніх трьох років.

Крім того, з 1 березня підвищать мінімальну пенсійну виплату для людей, які мають тривалий страховий стаж (30/35 років для жінок і чоловіків відповідно), і для людей з інвалідністю І групи — до 2 300 грн. А мінімальну пенсійну виплату для людей зі страховим стажем меншої тривалості, які не працюють, встановлять на рівні 2 100 грн.

Також уряд встановлює щомісячну доплату до пенсії, якщо розмір підвищення внаслідок перерахунку пенсій не досягає 100 грн, сумою, якої не вистачає до зазначеного розміру. Крім того, уряд збільшує допомогу на кожну дитину, яка виховується у багатодітній сім'ї, з 1 700 до 2 100 грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: