fbpx
Сьогодні
21:27 16 Лют 2022

Половина українців впевнені, що візити міжнародних лідерів до України йдуть на користь країні: результати дослідження

Половина українців впевнені, що візити міжнародних лідерів в Україну йдуть на користь країні

Про це йдеться в результатах опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" з 12 по 13 лютого.

Опитування проводилося методом CATI (Computer Assisted Telephone Interviews – телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера).

Взяли участь 2 тис. українців віком від 18 років й старше у всіх областях України, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу.

Як зазначають автори дослідження, "половина українців впевнені, що останні візити міжнародних лідерів в Україну йдуть на користь країні. Ще чверть вважають, що це ніяк не впливає. Водночас лише 17% переконані, що такі візити швидше шкодять".

опитування, соц. група Рейтинг

Фото: УНІАН

Науковці підкреслюють, близько 60% опитаних вважають, що США та Великобританія в переговорах по Донбасу захищають інтереси України, а третина впевнені, що ці країни мають нейтральну позицію.

Крім того, 55% опитаних заявили, що ОБСЄ в переговорному процесі займає нейтральну позицію, 28% – захищає інтереси України, 5% – захищає інтереси Російської Федерації.

Що стосується Франції то, 58% опитаних вважають, що вона займає нейтральну позицію, 26% – захищає інтереси України, 8% – захищає інтереси РФ.

Також 69% респондентів думають, що Німеччина дотримується нейтральної позиції, 13% – захищає інтереси України, 13% – захищає інтереси Росії.

Довідка.

Через новий виток агресії Росії проти України про свої візити до Києва оголосили ряд міжнародних лідерів.

Так, 19 січня президент України Володимир Зеленський провів зустріч з Державним секретарем США Ентоні Блінкеном в Києві.

Вже 3 лютого президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган з дружиною з офіційним візитом відвідали Київ для зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським.

8 лютого Зеленський зустрівся з французьким колегою Еммануелем Макроном у Києві.

При цьому 14 лютого в Маріїнському палаці в Києві пройшла зустріч президента України Володимира Зеленського та канцлера Федеративної Республіки Німеччина Олафа Шольца.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: