fbpx
Сьогодні
14:27 16 Лют 2022

Перша медаль України: фристайліст Абраменко завоював срібло на Олімпійських іграх у Пекіні 

English version here

Українець Олександр Абраменко завоював срібну медаль у лижній акробатиці на Олімпійських іграх у Пекіні. Це перша медаль для України на цих Іграх.

Золоту медаль здобув китаєць Ці Гуанпу, а бронзову — росіянин Ілля Буров.

На минулій Олімпіаді-2018 Олександр Абраменко став чемпіоном у лижній акробатиці.

За словами Абраменка, змагання у Пекіні були дуже складними через напружену ситуацію з коронавірусом та холоднечу, однак йому вдалося впоратися із завданням.

Перша медаль України: фристайліст Абраменко завоював срібло на Олімпійських іграх у Пекіні 

"Дуже щасливий. Ця нагорода для нашої країни. Змагання в Пекіні були дуже важкими. Дуже холодно, ситуація з COVID-2019. Однак дуже радий, що виконав такий складний стрибок. Україно, дякую за підтримку! Ця медаль для всієї нашої країни та кожного українця", – сказав Абраменко, повідомляє Національний олімпійський комітет України.  

Також фристайліст, який ніс прапор України на церемонії відкриття констатував, що міф, за яким прапороносець команди не виграє медалей на Олімпіаді, остаточно зруйновано.

"Як ви знаєте, існує багато міфів щодо того, що це погана прикмета. Однак дивіться самі – я виборов медаль. Тож, нести прапор рідної держави – це велика честь та гордість! Й тепер можу сказати, що фартова", – підсумував Абраменко, який приніс у змаганнях з лижної акробатики Україні першу медаль на Олімпіаді-2022.

Олександр Абраменко

33-річний Абраменко представляє Миколаївську область. Олімпіада в Пекіні для нього п'ята в кар'єрі. На попередній Олімпіаді-2018 Олександр Абраменко став чемпіоном у лижній акробатиці.

У сезоні 2021-2022 спортсмен двічі ставав бронзовим призером етапу Кубка світу у Фінляндії в командній лижній акробатиці. А на чемпіонаті світу-2019 Абраменко став срібним призером.

Рубрика:
Спорт

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: