fbpx
Сьогодні
12:18 16 Лют 2022

Ляшко заявив, що система охорони здоров'я України готова до будь-яких викликів

Фото: Укрінформ

Система охорони здоров'я України може переорієнтуватися, згуртуватися і показати належну відсіч будь-якому ворогу — видимому чи невидимому

Про це сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко під час спеціального телемарафону до Дня єднання, повідомляє "Укрінформ".

"Сьогодні Україна як ніколи єдина. Від сходу до заходу, від півдня до півночі. Я з глибокою повагою хочу подякувати нашим військовослужбовцям, які цілодобово опікуються нашою безпекою та гарантують нам мирне небо. Але хочу відзначити ще одну армію, мільйонну армію наших медичних працівників, які щодня злагодженою роботою доводять — наша сила в єдності, наша сила в партнерстві…Насправді ми щодня доводимо, що дійсно єдині та незламні. Вже два роки медичні працівники на передовій у боротьбі з пандемією коронавірусу. За цей час ми довели, що можемо бути сильнішими, а наша система охорони здоров'я готова до будь-яких викликів. Ми можемо переорієнтуватися, згуртуватися і показати належну відсіч будь-якому ворогу — видимому чи невидимому", – сказав Ляшко.

Міністр зазначив що зараз, незважаючи на боротьбу з коронавірусом, Україна стала єдиною країною в Європі, яка не тільки не зупинила реформу системи охорони здоров'я, а й розпочала модернізацію закладів охорони здоров'я.

Так для покращення діагностичної спроможності лікарень лише торік закуплені комп'ютерні томографи, цифрові рентген апарати, апарати магнітно-резонансної терапії, апарати для УЗД тощо.

Реконструйовано та збудовано 237 амбулаторій, введено в експлуатацію 132 нових приймальних відділення, будуються нові лікарні. У 2022 році планується провести реконструкцію ще 48 обласних лікарень.

Також свідченням єдності українців, за словами міністра, стала можливість розвивати систему трансплантації в Україні.

"Об'єднавшись, ми змогли провести рекордну кількість трансплантацій органів за минулий рік — 313, а що це як не показник єдності? Адже хтось з вас прийняв рішення і дозволив зробити вилучення органів, які врятували життя незнайомій до цього людині", – наголосив міністр.

Зараз у країні працює вже 27 центрів трансплантації, розвивається проєкт аеромедичної евакуації і очікується, що в кожній обласній лікарні з'явиться сертифікований гелікоптерний майданчик і аеромедична евакуація буде поширена на всю країну.

А це дасть змогу не тільки транспортувати важких пацієнтів, а й здійснювати швидке перевезення органів та матеріалів для трансплантацій.

Міністр наголосив, що українські лікарі та медсестри готові і надалі надавати медичну допомогу. Завдання кожного з нас – допомогти їм у цьому. Це можна зробити записавшись на вакцинацію проти COVID-19 та інших інфекційних хвороб, пройшовши профілактичний огляд та змінивши спосіб життя на здоровий.

"Пишаюся тим, що ми можемо сьогодні підтримати один одного, до цієї підтримки долучені не тільки українці, до цієї підтримки долучений увесь світ. Отримую величезну кількість дзвінків від міністрів інших країн, медичних працівників інших країн, від організацій, які опікуються охороною здоров'я Великої Британії, Німеччини, Сполучених Штатів, Канади, Польщі, Литви, Естонії, Бельгії та інших країн. І ми відчуваємо цю підтримку", – сказав Ляшко.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: