fbpx
Сьогодні
20:13 16 Лют 2022

Енергосистема України працюватиме в ізольованому режимі 24-26 лютого: які причини

Перший етап випробування енергосистеми України в ізольованому від енергосистем РФ, Білорусі та мережі ENTSO-E запланований на 24-26 лютого 2022 року

Про це повідомляють в Укренерго.

Робота в ізольованому режимі – це випробування, яке проводиться в межах підготовки до синхронізації об'єднаної енергосистеми (ОЕС) України з енергосистемою континентальної Європи ENTSO-E.

"На цей час ОЕС України буде об'єднано з "островом Бурштинської ТЕС", дві частини енергосистеми України працюватимуть синхронно", -зазначають в НЕК.

Як йдеться у повідомленні, випробування в ізольованому режимі і майбутня синхронізація енергосистеми України з енергосистемою континентальної Європи будуть здійснюватися в єдиному блоці регулювання з енергосистемою Молдови.

"Результати тестувань стануть підґрунтям для ухвалення рішення ENTSO-E про перехід на паралельну роботу з українською та молдовською енергосистемами", – наголошують в Укренерго.

Операції для тимчасового від'єднання "острова Бурштинської ТЕС" від енергосистеми ENTSO-E та приєднання його до ОЕС України почнуть вранці 23 лютого.

А після їх завершення будуть виконуватися операції по тимчасовому від'єднанню ОЕС України від енергосистем Росії та Білорусі.

Водночас повернення енергосистеми України на паралельну роботу із зазначеними енергосистемами заплановане на 27 лютого.

"Робота в ізольованому режимі не є стрес-тестом для енергосистеми.

Демонстрація здатності енергосистеми підтримувати необхідну частоту 50 Гц в різних режимах роботи. Тестування передбачають почергове проведення відключення генерації та навантаження", – резюмували в Укренерго.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: