fbpx
Сьогодні
20:10 15 Лют 2022

У ТКГ Україна вимагає провести позачергове засідання через рішення Держдуми

Україна в Тристоронній контактній групі просить скликати позачергове засідання через рішення Держдуми визнати так звану "незалежність "ДНР" та "ЛНР"

Про це повідомлила у telegram-канал українська делегація в ТКГ.

Як йдеться у дописі, "у зв'язку із сьогоднішнім зверненням російського парламенту щодо визнання так званих "ЛДНР", делегація України в ТКГ звернулась до Спеціального представника Діючого голови ОБСЄ в Україні, представника ОБСЄ в ТКГ з ініціативою терміново скликати позачергові консультації ТКГ".

Зі слів представників України, засідання треба провести для того, щоб отримати офіційну інформацію від делегації РФ щодо їх позиції та запланованих подальших кроків з урахуванням рішення законодавчого органу РФ.

Як повідомляла Рубрика, 15 лютого депутати Держдуми Росії підтримали проєкт звернення до Путіна щодо "визнання ЛДНР".

Депутати розглядали дві постанови: одну подала "Комуністична партія Росії" ще в січні. Вона передбачала направлення звернення про визнання самопроголошених республік одразу до Путіна.

Другий проєкт з'явився 14 лютого — його подали депутати від путінської партії "Єдина Росія". Вони, на відміну від першого документа, пропонували не одразу звертатися до президента Путіна з проханням визнати "Л/ДНР", а спочатку провести консультації з МЗС Росії.

Офіс президента прокоментував це рішення тим, що Росія зруйнує всі спроби налагодити дипломатичний шлях розв'язання війни на Донбасі, згідно з Мінськими угодами.

Згодом відреагував очільник представництва ЄС в Україні Матті Маасікас, сказавши, що фактично цим рішенням Росія висуне додаткові територіальні претензії до України, окрім анексованого Криму.

Увечері  15 лютого на пресконференції з канцлером Німеччини Олафом Шольцем, Путін відреагував на звернення Держдуми, але ухилився від прямої відповіді.

"Я виходитиму з того, що ми повинні все зробити для вирішення проблем Донбасу, але зробити це насамперед, виходячи з не до кінця реалізованих можливостей щодо виконання Мінських угод. Ми дуже розраховуємо, що наші партнери за океаном і в Європі, перш за все, вплинуть на сьогоднішню київську владу", заявив глава Росії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: