fbpx
Сьогодні
13:32 15 Лют 2022

У Львові з'явилась клініка трансплантації кісткового мозку у дітей

Фото: Facebook / Львівська обласна державна адміністрація

У львівському Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі відкрили Клініку трансплантації кісткового мозку у дітей.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОДА у Фейсбук, передає Рубрика.

На реалізацію проєкту виділили 8 мільйонів гривень з обласного бюджету, і понад 14 мільйонів — з державного. Ще 50 тисяч євро (14,5 млн грн) пожертвували благодійники.

За ці кошти в будівлі, де нині відкрили клініку, провели реконструкцію та ремонт приміщень, а також придбали медичну апаратуру та обладнання.

У медзакладі працюватимуть 12 спеціалістів, які проходили стажування в США, Канаді, Японії, Європі та в структурах Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Фото: Facebook / Львівська обласна державна адміністрація

За даними ZAXID.NET, львівська Клініка трансплантації кісткового мозку в дітей стала першою такою лікарнею на заході України.

Дитячий лікар-онколог Роман Кізима, який очолив клініку, розповідав виданню, що установа стала частиною дитячого медичного центру. Клініка інтегрує кілька підрозділів, які надають допомогу дітям з раком.

За словами пана Кізими, не всі пацієнти одразу потрапляють до відділення трансплантації: деякі з них проходять хімієтерапію, деякі — хірургічне лікування, деякі просто приходять на консультацію або на спостереження.

"Натомість ті, хто наразі потребуватиме трансплантації, тепер зможуть отримувати її безпосередньо у Львові в нашому центрі", — пояснив він.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: