fbpx
Сьогодні
19:39 14 Лют 2022

Як українці вітають один одного із Днем святого Валентина – результати опитування від Rakuten Viber

Половина респондентів із симпатією ставиться до свята та вітає своїх партнерів, іще майже чверть опитаних вітає скоріше через те, що від них цього чекають. Переважна більшість (66%) надсилає валентинки у месенджері друзям, 44% – колегам на роботі. 70% хотіли би надіслати в месенджері бодай одну анонімну валентинку.

 До Дня святого Валентина Rakuten Viber провів опитування серед українських користувачів та дізнався про їхнє ставлення до привітань. За кілька днів в опитуванні взяло участь понад 3 тисячі українців.

Серед опитаних 48% добре ставляться до свята та вітають своїх партнерів. Жінки вітають частіше: свято люблять понад половина респонденток, а серед чоловіків на запитання щодо ставлення до Дня святого Валентина позитивно відповіли близько третини. При цьому чоловіки зізналися, що частіше вітають через те, що від них цього чекають: так прокоментували вибір 35% чоловіків і всього 19% жінок. 13% опитаних сказали, що цього року їм нема кого привітати, а 16% не вважають це свято для себе важливим.

66% респондентів із задоволенням надішлють валентинки друзям. Жінки вітають друзів частіше: вітальні повідомлення надсилають 70% жінок та 55% чоловіків. 10% українців хотіли б привітати друзів, але бояться, що їх неправильно зрозуміють.

44% українців надсилають валентинки колегам на роботі, а 47% вважають це недоречним. 9% отримують від колег привітання в месенджерах, але вважають за краще не відповідати.

Згідно з опитуванням, українські респонденти воліють вітати один одного за допомогою таких функцій:

  • близько третини опитаних українців надішлють стікери;
  • ще третина вибере листівку у месенджері або знайде картинку в інтернеті;
  • просто текстове повідомлення надішле кожен п'ятий. Повідомленням обмежаться 25% чоловіків та всього 15% жінок.

Якби в месенджері була функція анонімних привітань, переважна більшість нею скористалася б: у цьому зізналися 70% респондентів. Третина опитаних надіслала би більше п'яти анонімних валентинок, а 5% тільки очікували би на такі вітання, і не надіслали б жодного.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: