fbpx
Сьогодні
14:33 14 Лют 2022

Черкаська альпіністка розгорнула синьо-жовтий прапор на найвищій горі Америки

Фото: chmr.gov.ua

Черкаська альпіністка Анастасія Скрипченко в складі групи спортсменів із України підкорила найвищий пік Америки й розгорнула синьо-жовтий державний прапор на головній вершині південної і західної півкулі планети – горі Аконкагуа в Андах (Аргентина).

Про це повідомляє Черкаська міська рада.

"Гори – були, є і будуть. Але часом знаходяться ті, хто хоче відірватися від землі, бути ближче до неба, ті, хто готовий пройти по межі. І цього разу наша межа пройшла по горі Аконкагуа, найвищій вершині Америки – 6962 метри. Гора непроста, але нереально прекрасна. Вона нас впустила й відпустила, побалувавши таким спектром погодних умов, які не бачили в цих краях останні десятки років, у тому числі грози, блискавки, град та штормовий вітер 85 м/г, але на вершині – видимість до обох океанів", – цитує Анастасію Скрипченко міськрада.

Фото: chmr.gov.ua

Після підйому на вершину українські альпіністи розгорнули принесений із собою жовто-блакитний прапор.

За всю історію більше 130 альпіністів загинули під час сходжень на Аконкагуа – через падіння, серцеві напади, гіпотермію та ускладнення висотної хвороби. Перша зафіксована загибель під час сходження на цю вершину сталася у 1926 році – це був альпініст з Австрії. Останній випадок – 6 лютого 2022 року під час спроби сходження на вершину помер бізнесмен з Росії, топ-менеджер нафтопереробного холдингу.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: