fbpx
Сьогодні
14:58 13 Лют 2022

Усіх нардепів попросили повернутися в Україну, щоб не пропустити засідання Ради

Фото: Reuters

Офіс президента і керівництво парламенту просять усіх депутатів повернутися в країну якнайшвидше

Про це повідомляють співрозмовники Української правди у "Слузі народу".

12 лютого Офіс президента попросив усіх депутатів від партії "Слуга народу", які перебувають за кордоном, повернутися в країну до ночі 14 лютого.

За даними УП, станом на ранок за кордоном перебувало 37 нардепів, практично половина з яких – "слуги".

Нагадаємо, що 12 лютого голова Верховної Ради Руслан Стефанчук наголосив на безперервному режимі роботи парламенту 24/7.

Джерела Української правди підтвердили, що Стефанчук відмовляється підписувати нардепам будь-які відрядження за кордон – в тому числі на прийдешній тиждень.

Також, Голова ВР окремо звернувся до всіх голів фракцій. Вони повинні забезпечити максимальну явку народних обранців на засіданнях парламенту.

Більше того, керівники фракції СН звернулися до усіх депутатів з окремим проханням забезпечити максимальну явку вже з понеділка, 14 лютого.

Ті, хто зараз за кордоном, повертаються до України, у тому числі й щоб не потрапити під скасування рейсів, і бути присутніми на засіданнях Ради.

Довідка.

Спецслужби США оприлюднили термінове попередження союзникам НАТО про напад Росії на Україну, який, ймовірно, може статися найближчого середи, 16 лютого.

Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що Росія може напасти на Україну, не чекаючи на завершення Олімпійських Ігор у Пекіні.

США вважають загрозу нападу РФ на Україну реальною. За даними The New York Times, Росія сконцентрувала біля кордонів України приблизно 70 відсотків військового угруповання, яке може здійснити вторгнення на українську територію.

Більше десятка країн світу рекомендували своїм громадянам не їздити до України або залишити її територію через загрозу вторгнення Росії.

Натомість Європейський Союз заявив, що не планує евакуації свого персоналу і продовжує діяльність у звичному режимі.

Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс та голова представництва ЄС в Україні Матті Маасікас заявили, що залишаться у Києві попри рекомендації виїхати з країни на тлі загрози вторгнення Росії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: