fbpx
Сьогодні
11:08 13 Лют 2022

Найпотужніший телескоп Вебб бачить свою першу зірку у відображенні 18 дзеркал, - NASA

Фото: Вікіпедія

Найпотужніший космічний телескоп JWTS надіслав перші знімки, вони зроблені на відстані близько 1,5 мільйонів кілометрів від Землі

Про це у своєму блозі пише NASA.

Як зазначається, наближається до завершення перша фаза багатомісячного процесу вирівнювання основного дзеркала обсерваторії.

"Вся команда Webb у захваті від того, наскільки добре просуваються перші кроки зйомки та налаштування телескопа",  заявили у космічному агентстві.

Завданням команди було збирати світло від небесних об'єктів, а потім ідентифікувати зоряне світло від однієї і тієї ж зірки в кожному з 18 основних сегментів дзеркала. 

Завдяки роботі телескопа вчені отримали "мозаїку зображень" із 18 випадково організованих точок зоряного світла.

Те, що виглядає як просте зображення розмитого зоряного світла, тепер стане основою для вирівнювання та фокусування телескопа, щоб Вебб зміг зробити точні і якісні знімки з космосу.

Протягом наступного місяця команда буде поступово налаштовувати сегменти дзеркала, поки 18 зображень не стануть єдиною зіркою.

знімок телескопа Вебба

Фото: NASA

Нагадаємо, що 25 грудня, о 14:20 за київським часом відбувся запуск найпотужнішого і найдорожчого телескопа у всьому світі.

На його розробку пішли десятиліття, мільярди коштів і кілька переносів запуску. Та сьогодні телескоп імені Джеймса Вебба нарешті полетить у космос, якщо не трапиться жодних форс-мажорів.

Телескоп імені Джеймса Вебба стане найпотужнішою космічною обсерваторією, яка будь-коли була в розпорядженні людства.

Вчені впевнені, що телескоп допоможе відповісти на кілька найважливіших питань, що стосуються нашого Всесвіту — від формування перших зірок і галактик до пошуку життя на екзопланетах і розгадок таємниць темної матерії.

Як повідомляла Рубрика, 9 січня команда космічного телескопа Джеймса Вебба повністю розгорнула своє 21-футове первинне дзеркало з золотим покриттям.

На цьому успішно завершився завершальний етап всіх основних розгортання космічних апаратів для підготовки до наукових операцій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: