fbpx
Сьогодні
Фото 16:46 13 Лют 2022

На День Валентина у Львові відбудеться костюмована екскурсія підземеллями міста

Фото: З відкритих джерел

Цікаві і таємничі історії про кохання розкажуть на День святого Валентина у підземеллях Домініканського монастиря працівники Львівського музею історії релігії

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА, передає Рубрика.

"Гостей і жителів древнього Львова запрошують на костюмовану екскурсію до найстарішого підземелля міста – Домініканського монастиря. Відвідувачі почують романтичну історію першої красуні Польщі Гальшки Острозької, цікаві подробиці життя угорської принцеси Констанції, яка стала українською княгинею, монаха Почаївської лаври, інших людей, які мешкали свого часу у Львові", йдеться у дописі.

Домініканський котел

Фото: З відкритих джерел

До екскурсії також долучили концерт органної музики "Пори року" Антоніо Вівальді.

"Неймовірне поєднання органу і скрипки", наголошують організатори.

"По завершенні концерту присутніх очікує сюрприз. Отож, це чудова нагода провести романтичний вечір зі своєю другою половинкою", зазначають у музеї.

Домініканський котел у Львові

Фото: ЛОДА

Довідка.

Домініканський собор, тепер греко-католицька церква Святої Євхаристії – велична архітектурна пам'ятка пізнього бароко з оригінальним скульптурним оздобленням.

Монастир домініканів на цьому місці заснували ще у XIII столітті на прохання дружини українського князя Лева Даниловича, угорської принцеси Констанції, яка була католичкою і на чужині тужила за своєю вірою.

Від XV і до середини XVIII століття тут стояв костел, збудований у готичному стилі.

У 1748 році через аварійний стан готичний домініканський костел розібрали.

Новий храм, який нагадує костел святого Карла у Відні, у 1748-1764 роках спорудили за проектом військового інженера, генерала артилерії Яна де Вітта у пізньобароковому стилі.

За радянських часів храм Божого Тіла закрили, і тут, як у багатьох інших львівських церквах, влаштували склад.

З 90-х років Домініканський собор став греко-католицьким храмом Святої Євхаристії, особливо популярним серед львівської інтелігентної і національно свідомої молоді.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: