fbpx
Сьогодні
15:22 12 Лют 2022

Знай наших: 11-річна українська акробатка встановила світовий рекорд

Фото: Facebook.com/Лана Вєтрова

У Мілані українська 11-річна акробатка Софія Тепла встановила світовий рекорд

Про це повідомила керівник Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.

В Україні Тепла вже відома своїми рекордами. Зокрема, у 2018 році у віці 7 років дівчинка встановила національний рекорд України за найбільшою кількістю акробатичних елементів в одному виступі у виконанні дитини. Тренер дівчинки – її мати Марина Тепла.  

"Дівчинка-каучук", як називають Софійку, менше ніж за 11 секунд подолала дистанцію в 20 метрів, "склавшись" в складну гімнастичну фігуру.

"Сьогодні юна акробатка Софія Тепла з м. Подільськ Одеської області отримала Сертифікат Книги Рекордів Гіннеса.  Юна україночка подолала дистанцію 20 метрів "contortion roll" за – 10.49 сек", зазначила Вєтрова.

За її словами, Софія Тепла стала єдиною українкою, яка отримала шанс виступити на всесвітньо відомому шоу рекордів "Lo Show Dei Record" в Мілані (Італія).

В Італії Світлана представляла номінацію "Мінімальний час подолання дистанції 20 метрів contortion roll".

Так називається прогин тіла назад, поки ноги не торкнуться голови.

Щоб подолати світовий рекорд 20 метрів в такому положенні тіла потрібно було зробити це швидше, ніж вже зареєстровані в Книзі рекордів Гіннеса 13,2 секунди.

"Національний Реєстр Рекордів України вітає юну рекордсменку НРР з приєднанням до кагорти світових рекордсменів", резюмувала Вєтрова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: