fbpx
Сьогодні
22:23 12 Лют 2022

Зеленський розповів деталі переговорів з Макроном і Трюдо

Фото: ОПУ

Президент України Володимир Зеленський провів телефонні розмови з Президентом Франції Еммануелем Макроном і Прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо.

Про це він написав у Телеграм. 

"Провів дві важливі телефонні розмови з нашими партнерами: Президентом Франції Еммануелем Макроном і Прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо.

Маємо незмінну підтримку Франції щодо активізації мирного процесу в межах «Нормандської четвірки» та протистояння провокаціям задля деескалації конфлікту.

Канада й канадський народ – потужні союзники України. Вдячний за прихильність до дипломатичного тиску на Російську Федерацію, підтвердження пакету макрофінансової допомоги, продовження й розширення місії UNIFIER", – заявив Зеленський.

Раніше Макрон та Путін понад півтори години обговорювали телефоном загрозу вторгнення РФ в Україну.

О 18:00 за київським часом Байден і Путін почали розмову щодо російської загрози Україні. Байден говорив телефоном з Путіним годину.

Нагадаємо, радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що Росія може напасти на Україну, не чекаючи на завершення Олімпійських Ігор у Пекіні.

США ж вважають загрозу нападу РФ на Україну реальною. За даними The New York Times, Росія сконцентрувала біля кордонів України приблизно 70 відсотків військового угруповання, яке може здійснити вторгнення на українську територію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: