fbpx
Сьогодні
10:22 12 Лют 2022

Всі антибіотики з квітня будуть продаватися за е-рецептом, - МОЗ

З квітня 2022 року всі антибіотики в Україні відпускатимуться за електронним рецептом

Про це на брифінгу розповіла заступниця міністра охорони здоров'я Марія Карчевич.

"Починаючи з квітня всі антибіотики, які зареєстровані в Україні будуть відпускатися в аптеках лише за наявності електронного рецепта. Таким рішенням ми кидаємо виклик серйозній проблемі – безконтрольному вживанню цих препаратів.

Це може викликати резистентність, тобто стійкість бактерій до антибіотиків при лікування все більшої кількості хвороб", сказала Карчевич.

Вона також наголосила, що після запуску електронного рецепта на антибіотики наступним кроком буде запуск електронного рецепта на наркотичні засоби та всі рецептурні препарати.

Нагадаємо, що МОЗ наказом від 16.09.2021 № 1971 вніс зміни до свого наказу від 19.07.2005 № 360, доповнивши його нормою.

За нею, з 1 квітня 2022 року виписування рецептів на лікарські засоби здійснюється у формі електронного документа – електронного рецепта.

Також з 1 квітня 2022 року з аптек та аптечних пунктів відпуск рецептурних лікарських засобів здійснюватиметься за електронними рецептами, виписаними медичними працівниками.

Аптекам та аптечним пунктам дозволяється здійснювати відпуск рецептурних лікарських засобів, виписаних до 1 квітня 2022 року на паперових рецептах, у встановленому порядку.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: