fbpx
Сьогодні
16:16 12 Лют 2022

Венедіктова закликала олігарха Ярославського повернутися до України

Фото Reuters

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова закликала президента бізнес-групи DCH Олександра Ярославського повернутися в Україну

Про це вона заявила журналістам на брифінгу в Харкові, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Вона також заявила, що гарантує об'єктивне швидке та неупереджене розслідування справи щодо смертельної ДТП за участі кортежу бізнесмена.

"Слідство працює. Для того, щоб не було ні в кого жодних сумнівів, зараз може якраз правильно буде звернутися до пана Олександра Владленовича (Ярославського – ред.). Якщо ми хочемо, щоб у нас було все чесно, прозоро, по справедливості, а я обіцяю, що ми не будемо перетворювати нічого у політичні ігри, давайте не робити зі звичайної кримінальної справи якийсь фарс.

Повертайтеся в Україну, я вам обіцяю, що все буде по закону. Все буде чесно, професійно та швидко. Ми виконаємо всі слідчі дії. Тут гарантією моє слово буде", сказала Венедіктова.

Генпрокурор також зазначила, що у Харкові цю тему дуже активно обговорюють. Вона вважає дивним, чоловік, який напередодні зізнався у смертельному наїзді, не прийшов на судове засідання для обрання йому запобіжного заходу.

"Поки що ми не можемо знайти цю особу", додала вона.

За її словами, "замовчувати цю тему ніхто не буде, а з іншого боку і забалакувати її ніхто не буде. Дійсно є той факт, що кортеж пана Ярославського збив на смерть людину".

Венедіктова додала, що Офіс генпрокурора проведе повноцінне розслідування й щодо співробітників Нацполіції Харківської області і прокурорів Харківської обласної прокуратури.

Довідка.

Як раніше повідомляла Рубрика, вночі 10 лютого на трасі Чугуїв – Мартове автомобіль збив на смерть чоловіка, на місці ДТП знайшли автомобільні номери з кортежу бізнесмена Олександра Ярославського.

Пізніше до поліції подзвонив чоловік, який повідомив, що став учасником ДТП біля Мартового, і що прийде до райвідділу дати свідчення.

Згодом повідомили, що водія станом на 12:00 вже допитують правоохоронці.

Ще пізніше повідомляла Рубрика, що бізнесмен Олександр Ярославський дав перший коментар після смертельної ДТП з автомобілем із його кортежу. Він не підтвердив і не спростував цю інформацію.

На запитання, чи належать автомобілям його кортежу номера 0018, повідомив, що "не слідкує за своїми номерами".

На запитання: "Як ви загалом можете прокоментувати це і чи був на цій трасі ваш кортеж", Ярославський відповів: "Ніяк".

За словами співрозмовника УП, такі номери має передня машина кортежу Ярославського. Джерело УП також зазначило, що Ярославський часто сам водить авто.

Пізніше повідосляла Рубрика, що міністр внутрішніх справ Денис Монастирський звільнив начальника поліції Харківської області Станіслава Перліна у зв'язку зі спробою фальсифікації справи щодо резонансної ДТП.

ДБР порушило кримінальне провадження щодо спроби фальсифікації справи – досудове розслідування розпочато за фактом притягнення завідомо невинуватого до кримінальної відповідальності (ч. 2 ст. 372 Кримінального кодексу України).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: