fbpx
Сьогодні
11:28 12 Лют 2022

Порошенко вимагає негайно скликати РНБО і засідання Ради

П'ятий президент Петро Порошенко вимагає від президента Володимира Зеленського негайно скликати РНБО через можливе повномасштабне вторгнення Росії

Про це написав Порошенко у Facebook і повідомила "Європейська солідарність".

"Ми вимагаємо від Володимира Зеленського вже в суботу зранку скликати засідання РНБО за участі лідерів всіх парламентських фракцій для обговорення пропозицій і розробки єдиного і спільного плану дій із захисту країни. У нас такий план є і ми готові його представити РНБО.

Від голови Верховної Ради вимагаємо так само у суботу скликати позачергове надзвичайне засідання парламенту, на яке запросити президента, міністра оборони, головнокомандувача Збройних Сил, керівників розвідок, тощо", йдеться у дописі.

На думку Порошенка, Уряд протягом дня має подати пропозиції щодо збільшення видатків на оборону — за основу може бути взятий наш законопроект.

А Україна має ініціювати засідання Ради безпеки ООН.

"Європейська Солідарність" та "Голос" вимагають від Стефанчука негайно скликати позачергове засідання парламенту через загрозу широкомасштабного російського вторгнення.

Після зустрічі зі Стефанчуком Порошенко повідомив, що на 13 годину призначена ще одна зустріч щодо термінового засідання погоджувальної ради та позачергового засідання парламенту.

"Ми домовилися, що на першу годину ми повертаємось сюди. Попросили, щоб голова Верховної Ради – він має це право – скликав засідання погоджувальної ради. Погоджувальна рада може оголошувати позачергове засідання. І о першій годині ми знову будемо тут", – зазначив Порошенко.

"Ми сильна і незламна нація. Ми зупинили Путіна в 2014 році і зробимо це знову. З чітким планом дій і в національній єдності.
Нас, українців, завжди відрізняли стійкість, врівноваженість та вміння виходити переможцями із найскладніших ситуацій. Впевнений, що так станеться і цього разу", резюмував він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: