fbpx
Сьогодні
09:52 11 Лют 2022

Влада США допускає проведення переговорів між Байденом і Путіним, але "за правильних обставин"

Влада США допускає проведення чергових переговорів між президентами Джо Байденом і Володимиром Путіним, але уточнює, що вони повинні пройти "за правильних обставин".

Про це інтерв'ю CNN заявила постпред США при ООН Лінда Томас-Грінфілд, повідомляється на сайті Місії США в ООН.

Дипломат зазначила, що Вашингтон "тримає двері для комунікації відчиненими".

Лінда Томас-Грінфілд сказала, що держсекретар США Ентоні Блінкен та глава МЗС РФ Сергій Лавров планують чергові переговори, але їх терміни поки що невідомі. Також вона зазначила, що США "готові вести стільки дипломатичних переговорів із російськими, скільки потрібно, щоб спонукати їх до деескалації".

На уточнююче запитання журналіста, чи включають ці переговори контакт із паном Байденом, вона відповіла: "Ми не відмовилися від цієї ідеї, але це має статися за правильних обставин". Подробиці вона уточнювати не стала.

Востаннє Путін та Байден спілкувалися телефоном наприкінці грудня і ці переговори тривали 50 хвилин.

Темою розмови президентів стали пропозиції РФ щодо гарантій безпеки, що включають вимогу про нерозширення НАТО і відмову від військової співпраці з пострадянськими країнами, зокрема Україною.

У січні Байден повідомив про можливість проведення нового саміту за участю президента країни-агресора, а у Кремлі не виключали розмови лідерів двох країн.

Раніше Американська компанія Maxar Technologies опублікувала супутникові знімки за останні 24 години, які свідчать про нарощування російських сил в окупованому Криму, Білорусі та заході Росії.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: