Столтенберг у Румунії підніме питання морської блокади РФ заради “навчань”, – Кулеба

За словами міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту в Румунію підніме питання блокади РФ у Чорному та Азовському морях заради "навчань".

Про це сказав Кулеба, передає ЄП.

"Сьогодні генсек НАТО перебуває в Румунії, і з нашої ініціативи це питання, блокування Чорного та Азовського морів, буде предметом переговорів. Тому ми перебуватимемо на зв'язку і з НАТО, і з Румунією з цього приводу", – сказав Кулеба.

Він зазначив, що у зв'язку з блокуванням Росією Азовського і Чорного морів Україна напередодні повідомила про це генерального секретаря ООН, Європейський Союз і керівництво дружніх держав, а також розпочала двосторонні консультації з чорноморськими країнами з метою вироблення спільних дій.

"Чорне море і його безпека стосуються кожного з нас. Тут відповіді однієї України недостатньо і ми підключили партнерів, щоб підготувати скоординовані дії у відповідь", – зауважив міністр.

Він додав, що за новою інформацією РФ змінила координати навчань.

"Ситуація є динамічною, ми уважно за всім стежимо і перебуваємо в постійних консультаціях з партнерами щодо стримування цих дій Росії", – сказав Кулеба.

У четвер українське міністерство закордонних справ засудило рішення Росії блокувати частину акваторії Чорного та Азовського морів і Керченської протоки під приводом проведення військових навчань.

Міністр оборони України Олексій Резніков закликав партнерів України дати сильну відповідь на дії Росії, яка перекрила значні частини районів Чорного та Азовського морів заради своїх військових навчань.

Свіжі дописи

  • Новини

В одному з районів Києва проходитимуть військові навчання: подробиці

З 6 по 10 травня, у Дарницькому районі столиці пройдуть військові навчання за участю підрозділів… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Армія рф формує війська для можливої майбутньої наступальної операції на Харків, але захопити місто не зможе, – ISW

Російські військові передислокували частину військ до Курської області, а також формують угруповання військ для можливої ​​майбутньої… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Україна знаходиться за крок до запрошення в НАТО, – Шмигаль

Київ розраховує, що рішення щодо заявки України на членство в НАТО ухвалять у липні -… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

путін доручив провести навчання із застосування ядерної зброї у відповідь “на провокаційні заяви й погрози” Заходу

Міністерство оборони росії заявило, що за дорученням правителя країни-агресора володимира путіна "найближчим часом" проведе навчання… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Україна запустила глобальний флешмоб #СвітНаЇїПлечах до Євробачення-2024

В Україні у соцмережах до “Євробачення-2024” запустили глобальний проєкт на підтримку українських жінок “СвітНаЇїПлечах”. Про старт… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Унаслідок операції ГУР у Криму знищено швидкісний катер ворога

У тимчасово окупованому Криму внаслідок операції підрозділу Головного управління розвідки Міністерства оборони України Group 13… Читати більше

Monday May 6th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.