fbpx
Сьогодні
00:07 11 Лют 2022

Росія повідомила Україну про скасування перекриття ділянок в Азовському морі

Керівник проекту Інституту Чорноморських стратегічних досліджень, моніторингової групи з кримських санкцій та свободи судноплавства Андрій Клименко, розмістив на своїй сторінці у Facebook документ, згідно з яким Росія скасувала перекриття ділянок в Азовському морі.

У разі офіційного підтвердження, дана інформація означатиме, що тиск з боку союзників, про який сьогодні попереджав міністр оборони України Олексій Рєзніков, вплинув на РФ, що і призвело до зняття блокади Азова.

Сам же Андрій Клименко дав наступний коментар:

"О 16:43 10.02.2022 Управління навігації та океанографії Міноборони РФ повідомило про відміну перекриття району Азовського моря на північ від Керченської протоки.
Нам усім, усім – від читачів та журналістів до експертів, військових, дипломатів та чиновників, лідерів українського морського бізнесу — буквально за добу вдалося створити безпрецедентний тиск з цього приводу.
Не виключаю, що сьогодні міністр закордонних справ Великої Британії торкалася цієї теми під час зустрічі з Лавровим у Москві. (Для Британії свобода судноплавства стоїть в одному ряду зі свободою слова).
По Чорному морю все поки що без змін, а порти Чорного моря — це 95% українського експорту, порти Азова — 5% (це майже половина всього експорту України).
Отже — продовжуємо. З вірою у перемогу", — написав Клименко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: