fbpx
Сьогодні
21:06 10 Лют 2022

Верещук заявила, що Швеція є надійним партнером України у проєктах з підтримки громадян, які постраждали від агресії РФ

10 лютого відбулась зустріч Віцепрем'єр-міністра – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук із Міністром з питань міжнародного розвитку та співпраці Швеції Матільдою Ернкранс

А також з Надзвичайним і Повноважним Послом Швеції й представниками посольства Швеції.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на пресслужбу Мінреінтеграції.

Як зазначається, сторони обговорили питання, що стосуються найбільш важливих потреб українського населення, що постраждало від збройної агресії РФ.

Зокрема, це внутрішньо переміщені особи й ті, хто проживає в регіоні конфлікту.

"Найперше, дозвольте подякувати вам за співпрацю, підтримку і шалену мотивацію допомогти нам, як державі, спільно прийти до цього. Особливо вдячна за ваш вклад під час роботи над започаткуванням фонду "Партнерство за сильну Україну".

Швеція – надійний партнер України, особливо в гуманітарних проєктах. Це дуже важливо для нас. Надзвичайно приємно, що партнери розуміють наші пріоритети.

І важливо усвідомлювати, що ми не одні у боротьбі за основні цінності, права і свободи людей, які нині страждають від збройного конфлікту", – наголосила Ірина Верещук.

Віцепрем'єр-міністр зазначила, що наразі важливим завданням для Уряду України є надійне постачання якісної питної води у громади Донецької області.

"Також обговорили проблемні питання відкриття КПВВ і все те, що допоможе нам з вирішенням всього спектру проблем, які наразі дуже турбують людей, котрі проживають на тимчасово окупованих. А також прилеглих до них територіях.

Особлива увага тим громадам, які нині відчувають свою розділеність. Які відчувають, що їм не дають працювати так, як вони можуть, і так, як їм це потрібно", додала Ірина Верещук.

Своєю чергою, представники шведської делегації запевнили, що є надійним партнером нашої держави у проєктах з підтримки населення, постраждалого від збройної агресії РФ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: