fbpx
Сьогодні
20:07 10 Лют 2022

У Івано-Франківську медики-інтерни вирішили допомагати у вірусологічній лабораторії та у COVID-лікарнях

Фото: З відкритих джерел

В Івано-Франківську студенти медуніверситету допомагають оформляти ПЛР-тести у вірусологічній лабораторії через велике навантаження

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив генеральний директор Івано-Франківського обласного центру контролю та профілактики хвороб Руслан Савчук, передає Укрінформ.

Як зазначається у дописі, колектив ДУ " Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України " висловив щиру подяку ректору Івано-Франківського національного медичного університету РОЖКУ Миколі Михайловичу, студентам та лікарям-інтернам університету за допомогу.

"Майбутні спеціалісти-медики на волонтерських засадах у вільний від навчання час активно допомагали нашим працівникам у оформленні результатів ПЛР-тестувань та у веденні електронної реєстрації даних! Ваша допомога в час максимальних навантажень на працівників вірусологічної лабораторії неоціненна", зазначив Савчук.

Як повідомили кореспонденту Укрінформу в Івано-Франківському національному медичному університеті, наразі у вірусологічній лабораторії допомагають 16 інтернів університету. Вони працюватимуть до кінця тижня.

"В нас ще 16 інтернів працюють у COVID-відділеннях лікарень, з них 8 – на базі ЦМКЛ (центральна міська клінічна лікарня) та 8 інтернів працюють на базі МКЛ №1", повідомили в медуніверситеті.

Тут зауважили, що в COVID-лікарнях студенти вирішили працювати, доки буде потреба в їх допомозі.

Відомо, що Івано-Франківська область перебуває у червоній зоні епіднебезпеки.

Вірусологічна лабораторія міста приймала до 5 тисяч зразків для ПЛР-досліджень щодня, у ці дні – близько 2 тисяч.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: